Wednesday, 2 September 2015

Petua Agar Wanita Cepat Di Pinang Orang

Sentiasa Memelihara Penampilan - 

Lelaki biasanya akan tertarik kepada wanita yang sentiasa menjaga penampilannya. Tidak kiralah di rumah, di tempat kerja, bersama keluarga, dating atau di mana-mana sekali pun, wanita yang sentiasa menjaga kebersihan, pemakaian dan perwatakan dirinya akan mudah untuk didampingi oleh lelaki dan cepatlah dia akan meminang anda.
 


Lemah Lembut Orangnya 

Hampir semua lelaki akan tertarik kepada wanita yang lemah dan lembut. Lemah lembut ini membawa pengertian bahawa seorang wanita yang sentiasa merendahkan suara ketika berkata-kata, tenang dalam tindakan, tunduk pandangannya semasa di mata masyarakat, dan bijak dalam mengawal emosi perasaan dalam apa juga keadaan.

Sentiasa Menjaga Maruah Diri - 

Wanita wajib memelihara maruah dirinya sendiri. Wanita yang sering menjadi kesukaan lelaki adalah wanita yang pandai menjaga dirinya sendiri. Dia tahu bila dan di mana dia perlu membawa dirinya. Dia juga arif bagaimana untuk mengawal hubungan dan komunikasi bersama lelaki-lelaki lain. Wanita yang sentiasa menitik-beratkan perkara ini sering kali akan menambat hati lelaki dengan lebih lagi.

Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri 

- Wanita perlu juga bijak menyesuaikan diri di mana juga dia berada. Di kampung, maka buatlah cara di kampung. Kalau di bandar pun begitu. Berhadapan dengan orang tua sudah tentu berbeza apabila bergaul dengan golongan muda. Sikap wanita yang mudah untuk bergaul dengan sesiapa pun golongan manusia, akan menjadi bonus buat diri anda sebagai seorang wanita.
 


Merendah Diri -

 Biarlah dipuji 10 kali, seorang wanita yang sentiasa merendahkan dirinya dalam hubungan percintaan amat disukai oleh lelaki. Lelaki amat benci wanita yang ego, yang mementingkan diri sendiri dan merendah-rendahkan pula pasangannya.

       Persoalan jodoh ni adakalanya mudah bagi sesetengah orang, adakalanya sukar.  kalau sukar mendapat jodoh bukan bermakna kita jahat atau tidak berkualiti begitulah sebaliknya...tetapi yang pasti perancangan Allah itulah yang baik untuk kita. Kita hanya perlu bersabar dan bersolat serta memohon kepada Allah agar dikurniakan jodoh yang baik.

p/s...rahsia nak dapat jodoh yang baik ialah kita hanya perlu jadikan diri kita baik , baru kita akan dapat jodoh yang baik juga....itu janji Allah.

Selalulah bertahajjud...sebab Allah amat sayang pada orang yang bertahajjud.  Apabila Allah dah sayang kita....Allah akan buat semua makhluk lain sayang pada kita...Wallahuaklam. 


Doa untuk mendapat jodoh dan rezeki


Rabbiy Inniy limaa anzalta ilayya min khairin faqir
(Wahai Tuhan, sungguh aku sangat faqir atas pemberian anugerah Mu)

Doa ini adalah daripada surah al-qasas ayat 24. Ia merupakan doa Nabi Musa as, kemudian Nabi Musa as didatangi calon isterinya dan sekaligus
 
mendapat pekerjaan.
 
Doa ini dibaca untuk mendapatkan jodoh dan 
 
rezeki. Boleh dibaca bila-bila masa, tanpa 
 
batasan  jumlah dan tanpa batasan waktu. 
 
Dibaca sebanyak-banyaknya, semoga mendapat 
rezeki yang melimpah dan jodoh yang baik.

No comments:

Post a Comment

sajak MELAYU

MELAYU Melayu itu orang yang bijaksana Nakalnya bersulam jenaka Budi bahasanya tidak terkira Kurang ajarnya tetap santun J...